07 Jun 2020

We kunnen weer badmintonnen, maar wel buiten!

Beste leden BC-Dronten,

Wij hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid zijn. Hoe zit het met de fitheid nu we al enige tijd niet hebben kunnen badmintonnen?

Op basis van de laatste RIVM-richtlijnen mogen wij vanaf 1 juni, onder voorwaarde, weer in groepsverband buiten sporten. Om hier invulling aan te geven hebben we bij de Gemeente een verzoek ingediend om dit te realiseren. De toestemming hiervoor hebben we recent ontvangen en dat betekent dat we gaan buitenbadmintonnen.  Het buiten sporten is alleen onder voorwaarden toegestaan wat dus inhoudt dat we ons uiteraard aan een Corona Protocol Badminton BC Dronten moeten houden. Dit protocol dat ook door de gemeente Dronten is goedgekeurd hebben we bijgevoegd. Wij willen jullie vragen dit vooraf te lezen en de richtlijnen tijdens het sporten in acht te nemen.

Probleem voor onze sport is de wind. Met zogenaamde “air shuttles” zou buiten spelen mogelijk moeten zijn. Uiteraard met redelijke weercondities.  Wij hebben inmiddels een aantal kokers van deze shuttles aangeschaft. Ook hebben wij met het handbalveld aan de Educalaan (tegenover ’t Dok) een geschikte locatie gevonden. Lijkt je dit leuk? Vanaf dinsdag 9 juni ben je van harte welkom. We hebben dan vanaf 19:30 uur tot 21:30 uur 6 banen beschikbaar. Er zal gespeeld worden volgens de regels van airbadminton dus lees deze ook vooraf op internet ( https://www.airbadminton.nl ).

Op die site zijn ook leuke filmpjes te zien over airbadminton. Ook op YouTube is er van alles te vinden. Waar je zelf ook aan moet denken is om voldoende drinken mee te nemen en de sanitaire stop vooraf. Er zijn namelijk geen voorziening ter plaatse beschikbaar.

Omdat we geen idee hebben hoeveel badmintonners na de 3 maanden stilzitten weer aan de bak willen/kunnen hebben we jullie medewerking nodig om een te grote toeloop te voorkomen. Mochten er namelijk veel mensen komen dan moeten we in groepen gaan werken van 1 uur. We denken nu zo’n 24 personen per keer te laten deelnemen. Ben je dinsdag van de partij laat het ons dan weten en stuur voor maandag 20:00 uur een mail aan:  voorzitter@bc-dronten.nl Mocht de opkomst te groot worden horen jullie dinsdag wie in welke groep is ingedeeld.

We zullen moeten ervaren hoe het buiten badmintonnen bevalt en of we dit ook voor een langere periode aanbieden. Misschien een combinatie van binnen- en buitenbadminton.

Vanaf 1 juli is er toestemming om ook weer in de zaal te gaan badmintonnen. Vanaf dinsdag 7 juli is er de mogelijkheid om in De Stal te spelen. Wij zullen jullie hier vooraf nog apart over informeren en hoe het protocol, wat ook hier weer nodig is, er precies uitziet. Houd er rekening mee dat het niet hetzelfde zal zijn als voor Corona. Volgens de huidige regels moeten wij tijdens het spelen de 1 1/2 e meter in acht nemen. Ook kan er geen gebruik worden gemaakt van de toiletten en kleedkamers. De nadere invulling lezen jullie nog.

Hopen jullie weer enthousiast te hebben gemaakt en binnenkort samen weer een partijtje te kunnen spelen.

Bestuur BC Dronten

Corona Protocol Badminton BC Dronten